ПРОИЗВОДИ
pepsi

ОСВЕЖИТЕЛЕН БЕЗАЛКОХОЛЕН ПИЈАЛОК ОД РАСТИТЕЛЕН ЕКСТРАКТ

СОСТОЈКИ:
ВОДА; ШЕЌЕР; ЈАГЛЕРОД ДИОКСИД; БОЈА E150d; РЕГУЛАТОР НА КИСЕЛОСТ E338; АРОМАТИЧНО СРЕДСТВО - КОФЕИН; СТАБИЛИЗАТОР Е414; КОЛА АРОМА


Нутритивна информација 100 ml
Енергетска вредност
Протеини
Јаглени хидрати
  од кои шеќер
Масти
  од нив сатурати
Влакна
Натриум
170 kJ (41 kcal)
0 g
10,7 g
10,7 g
0 g
0 g
0 g
< 0,1 g
      од дневно препорачаните количини

Производот можете да го добиете во следните амабалажи:

0,5L PET, 1,25L PET, 1,75L PET
0,25L ПОВРАТНО СТАКЛЕНО ШИШЕpepsi Twist

ОСВЕЖИТЕЛЕН БЕЗАЛКОХОЛЕН ПИЈАЛОК ОД РАСТИТЕЛЕН ЕКСТРАКТ

СОСТОЈКИ:
ВОДА; ШЕЌЕР; ЈАГЛЕРОД ДИОКСИД; БОЈА E150d; КОЛА И ЛИМОНОВА АРОМА; РЕГУЛАТОРИ НА КИСЕЛОСТ E338, E331 И Е330; АРОМАТИЧНО СРЕДСТВО - КОФЕИН; КОНЗЕРВАНС Е211


Нутритивна информација 100 ml
Енергетска вредност
Протеини
Јаглени хидрати
  од кои шеќер
Масти
  од нив сатурати
Влакна
Натриум
187 kJ (44 kcal)
0 g
11 g
11 g
0 g
0 g
0 g
< 0,1 g
      од дневно препорачаните количини

Производот можете да го добиете во следните амабалажи:

1,75L PETpepsi MAX

ОСВЕЖИТЕЛЕН БЕЗАЛКОХОЛЕН ПИЈАЛОК ОД РАСТИТЕЛЕН ЕКСТРАКТ СО ЗАСЛАДУВАЧИ БЕЗ ЕНЕРГЕТСКА ВРЕДНОСТ; СОДРЖИ ИЗВОР НА ФЕНИЛАЛАНИН

СОСТОЈКИ:
ВОДА; ЈАГЛЕРОД ДИОКСИД; БОЈА E150d; ЗАСЛАДУВАЧИ: Е951 и Е950; РЕГУЛАТОРИ НА КИСЕЛОСТ E338, E331 И Е330; АРОМАТИЧНО СРЕДСТВО - КОФЕИН; КОЛА АРОМА


Нутритивна информација 100 ml
Енергетска вредност
Протеини
Јаглени хидрати
  од кои шеќер
Масти
  од нив сатурати
Влакна
Натриум
2 kJ (0,4 kcal)
<0,1 g
<0,1 g
0 g
0 g
0 g
0 g
< 0,1 g
      од дневно препорачаните количини

Производот можете да го добиете во следните амабалажи:

1,75L PET7 Up

ОСВЕЖИТЕЛЕН БЕЗАЛКОХОЛЕН ПИЈАЛОК ОД РАСТИТЕЛЕН ЕКСТРАКТ

СОСТОЈКИ:
ВОДА; ШЕЌЕР; ЈАГЛЕРОД ДИОКСИД; РЕГУЛАТОРИ НА КИСЕЛОСТ E330, E331 И Е296; ПРИРОДНА АРОМА


Нутритивна информација 100 ml
Енергетска вредност
Протеини
Јаглени хидрати
  од кои шеќер
Масти
  од нив сатурати
Влакна
Натриум
194 kJ (46 kcal)
0 g
11,4 g
11,2 g
0 g
0 g
0 g
< 0,1 g
      од дневно препорачаните количини

Производот можете да го добиете во следните амабалажи:

1,75L PET
0,25L ПОВРАТНО СТАКЛЕНО ШИШЕМиринда Оранж

ОСВЕЖИТЕЛЕН БЕЗАЛКОХОЛЕН ПИЈАЛОК ОД РАСТИТЕЛЕН ЕКСТРАКТ

СОСТОЈКИ:
ВОДА; ШЕЌЕР; ЈАГЛЕРОД ДИОКСИД; КОНЦЕНТРИРАН СОК ОД ПОРТОКАЛ; РЕГУЛАТОР НА КИСЕЛОСТ Е330; КОНЗЕРВАНС Е202; ПРИРОДНА И ПРИРОДНОИДЕНТИЧНА АРОМА; АНТИОКСИДАНТ Е300; ЗГУСНУВАЧ Е414; БОИ Е160е И Е160а


Нутритивна информација 100 ml
Енергетска вредност
Протеини
Јаглени хидрати
  од кои шеќер
Масти
  од нив сатурати
Влакна
Натриум
198 kJ (47 kcal)
0 g
12,3 g
12,3 g
0 g
0 g
0 g
< 0,1 g
      од дневно препорачаните количини

Производот можете да го добиете во следните амабалажи:

0,5L PET, 1,25L PET, 1,75L PET
0,25L ПОВРАТНО СТАКЛЕНО ШИШЕМиринда Лимон

ОСВЕЖИТЕЛЕН БЕЗАЛКОХОЛЕН ПИЈАЛОК ОД РАСТИТЕЛЕН ЕКСТРАКТ ОД ЛИМОН

СОСТОЈКИ:
ВОДА; ШЕЌЕР; ЈАГЛЕРОД ДИОКСИД; РЕГУЛАТОР НА КИСЕЛОСТ Е330; КОНЗЕРВАНС Е202; СРЕДСТВО ЗА ЗАДРЖУВАЊЕ НА ВЛАГА Е422; АНТИОКСИДАНТ Е300; ПРИРОДНА АРОМА; ЗГУСНУВАЧ Е414; БОИ Е150d И Е160а


Нутритивна информација 100 ml
Енергетска вредност
Протеини
Јаглени хидрати
  од кои шеќер
Масти
  од нив сатурати
Влакна
Натриум
201 kJ (48 kcal)
0 g
12,5 g
12,4 g
0 g
0 g
0 g
< 0,1 g
      од дневно препорачаните количини

Производот можете да го добиете во следните амабалажи:

0,5L PET, 1,25L PET, 1,75L PET
0,25L ПОВРАТНО СТАКЛЕНО ШИШЕ


ЗА НАС
PEPSICO
Пред повеќе од едно столетие Пепси Кола порасна во еден од најпрепознатливите и најомилените производи на светот. Исто така и компанијата која стои зад Пепси Кола, PepsiCo растеше со еднаков успех и е денес водечка компанија на пазарот со освежителни пијалоци, сокови и грицки.

PepsiCo е основан во 1965 година, веднаш после здружувањето на Pepsi-Kola и Frito-Lay. Оттогаш PepsiCo Inc. константо се шири преку вклучување на нови трговски марки и линии на производи.

Tropicana Product Inc. ѝ се придружи на Пепсиевата производствена програма во 1998 година и на Пепси ѝ го донесе најмоќното име во светот на соковите. Компанијата во 2001 година во своите редови ја вклучува и компанијата Quaker Oats Company.

Сојузот PepsiCo-Quaker на пазарот го лансираше освежувачкиот пијалок Gatorade и својата марка Quaker, која е симбол за здрава исхрана. Со тоа дотогашната палета на производи на PepsiCo се прошири и на производи за доручек, грицки за деца како и на храна за носење со себе.

Денеска PepsiCo е компанија која е вредна 29 милијарди долари и вработува 150.000 луѓе, кои зборуваат 40 различни светски јазици. Компанијата непрестано гради врски на тој начин што го поттикнува пријателството помеѓу сите вработени преку различни програми.

PepsiCo според големината во светот е на четвртто место на листата на компании за производство на храна и пијалоци со јасна визија за зголемување на растот и со желба за глобално присуство на сите свои одлични производи.

Трговските марки на PepsiCo се присутни во скоро 200 држави по целиот свет. Компанијата нуди преку 500 различни пијалоци и грицки, кои ги покануваат луѓето со нив да го искусат новиот ден.

Сите тие трговски марки ги задоволуваат најразличните потреби на потрошувачите по целиот свет, што всушност е и најбитната причина за Пепси да продолжи со своето успешно работење.

За најновите информации за компанијата Пепси-Кола и нејзините производи посетете ја www.pepsiworld.com. За повеќе информации во врска со PepsiCo, посетете ја www.pepsico.com.


ПРИЛЕПСКА ПИВАРНИЦА
Прилепска Пиварница со Пепси е поврзана од 1979 година, кога е потпишан договор за производство на лиценцирани пијалоци од Пепси фамилијата помеѓу Прилепската Пиварница и Pepsi Co. Оваа соработка се зајакнувала од година во година, со што се одржувала позицијата на Пепси Кола на некогашниот единстевен југословенски пазар, а денеска на македонскиот пазар.

Прилепска Пиварница денеска е одговорна за производството, дистрибуцијата и продажбата на овие глобални омилени пијалоци во Македонија. Посебно нѐ радува тоа што во Македонија ја одржуваме пазарната позиција на Пепси Кола и тоа што нашата долгогодишна соработа е пример за деловна соработка. Со срце и разум при зборовите и делата.

Основни податоци за компанијата:
Прилепска Пиварница АД
Цане Кузманоски 1
7500 Прилеп
Македонија

Телефон: 048 421 450
Факс: 048 426 551
E-mail: pepsi@pripiv.mk

Повеќе информации за компанијата можете да најдете на www.prilepskapivarnica.com.mk

ПРОИЗВОДИ
pepsi

ОСВЕЖИТЕЛЕН БЕЗАЛКОХОЛЕН ПИЈАЛОК ОД РАСТИТЕЛЕН ЕКСТРАКТ

СОСТОЈКИ:
ВОДА; ШЕЌЕР; ЈАГЛЕРОД ДИОКСИД; БОЈА E150d; РЕГУЛАТОР НА КИСЕЛОСТ E338; АРОМАТИЧНО СРЕДСТВО - КОФЕИН; СТАБИЛИЗАТОР Е414; КОЛА АРОМА


Нутритивна информација 100 ml
Енергетска вредност
Протеини
Јаглени хидрати
  од кои шеќер
Масти
  од нив сатурати
Влакна
Натриум
170 kJ (41 kcal)
0 g
10,7 g
10,7 g
0 g
0 g
0 g
< 0,1 g
      од дневно препорачаните количини

Производот можете да го добиете во следните амабалажи:

0,5L PET, 1,25L PET, 1,75L PET
0,25L ПОВРАТНО СТАКЛЕНО ШИШЕpepsi Twist

ОСВЕЖИТЕЛЕН БЕЗАЛКОХОЛЕН ПИЈАЛОК ОД РАСТИТЕЛЕН ЕКСТРАКТ

СОСТОЈКИ:
ВОДА; ШЕЌЕР; ЈАГЛЕРОД ДИОКСИД; БОЈА E150d; КОЛА И ЛИМОНОВА АРОМА; РЕГУЛАТОРИ НА КИСЕЛОСТ E338, E331 И Е330; АРОМАТИЧНО СРЕДСТВО - КОФЕИН; КОНЗЕРВАНС Е211


Нутритивна информација 100 ml
Енергетска вредност
Протеини
Јаглени хидрати
  од кои шеќер
Масти
  од нив сатурати
Влакна
Натриум
187 kJ (44 kcal)
0 g
11 g
11 g
0 g
0 g
0 g
< 0,1 g
      од дневно препорачаните количини

Производот можете да го добиете во следните амабалажи:

1,75L PETpepsi MAX

ОСВЕЖИТЕЛЕН БЕЗАЛКОХОЛЕН ПИЈАЛОК ОД РАСТИТЕЛЕН ЕКСТРАКТ СО ЗАСЛАДУВАЧИ БЕЗ ЕНЕРГЕТСКА ВРЕДНОСТ; СОДРЖИ ИЗВОР НА ФЕНИЛАЛАНИН

СОСТОЈКИ:
ВОДА; ЈАГЛЕРОД ДИОКСИД; БОЈА E150d; ЗАСЛАДУВАЧИ: Е951 и Е950; РЕГУЛАТОРИ НА КИСЕЛОСТ E338, E331 И Е330; АРОМАТИЧНО СРЕДСТВО - КОФЕИН; КОЛА АРОМА


Нутритивна информација 100 ml
Енергетска вредност
Протеини
Јаглени хидрати
  од кои шеќер
Масти
  од нив сатурати
Влакна
Натриум
2 kJ (0,4 kcal)
<0,1 g
<0,1 g
0 g
0 g
0 g
0 g
< 0,1 g
      од дневно препорачаните количини

Производот можете да го добиете во следните амабалажи:

1,75L PET7 Up

ОСВЕЖИТЕЛЕН БЕЗАЛКОХОЛЕН ПИЈАЛОК ОД РАСТИТЕЛЕН ЕКСТРАКТ

СОСТОЈКИ:
ВОДА; ШЕЌЕР; ЈАГЛЕРОД ДИОКСИД; РЕГУЛАТОРИ НА КИСЕЛОСТ E330, E331 И Е296; ПРИРОДНА АРОМА


Нутритивна информација 100 ml
Енергетска вредност
Протеини
Јаглени хидрати
  од кои шеќер
Масти
  од нив сатурати
Влакна
Натриум
194 kJ (46 kcal)
0 g
11,4 g
11,2 g
0 g
0 g
0 g
< 0,1 g
      од дневно препорачаните количини

Производот можете да го добиете во следните амабалажи:

1,75L PET
0,25L ПОВРАТНО СТАКЛЕНО ШИШЕМиринда Оранж

ОСВЕЖИТЕЛЕН БЕЗАЛКОХОЛЕН ПИЈАЛОК ОД РАСТИТЕЛЕН ЕКСТРАКТ

СОСТОЈКИ:
ВОДА; ШЕЌЕР; ЈАГЛЕРОД ДИОКСИД; КОНЦЕНТРИРАН СОК ОД ПОРТОКАЛ; РЕГУЛАТОР НА КИСЕЛОСТ Е330; КОНЗЕРВАНС Е202; ПРИРОДНА И ПРИРОДНОИДЕНТИЧНА АРОМА; АНТИОКСИДАНТ Е300; ЗГУСНУВАЧ Е414; БОИ Е160е И Е160а


Нутритивна информација 100 ml
Енергетска вредност
Протеини
Јаглени хидрати
  од кои шеќер
Масти
  од нив сатурати
Влакна
Натриум
198 kJ (47 kcal)
0 g
12,3 g
12,3 g
0 g
0 g
0 g
< 0,1 g
      од дневно препорачаните количини

Производот можете да го добиете во следните амабалажи:

0,5L PET, 1,25L PET, 1,75L PET
0,25L ПОВРАТНО СТАКЛЕНО ШИШЕМиринда Лимон

ОСВЕЖИТЕЛЕН БЕЗАЛКОХОЛЕН ПИЈАЛОК ОД РАСТИТЕЛЕН ЕКСТРАКТ ОД ЛИМОН

СОСТОЈКИ:
ВОДА; ШЕЌЕР; ЈАГЛЕРОД ДИОКСИД; РЕГУЛАТОР НА КИСЕЛОСТ Е330; КОНЗЕРВАНС Е202; СРЕДСТВО ЗА ЗАДРЖУВАЊЕ НА ВЛАГА Е422; АНТИОКСИДАНТ Е300; ПРИРОДНА АРОМА; ЗГУСНУВАЧ Е414; БОИ Е150d И Е160а


Нутритивна информација 100 ml
Енергетска вредност
Протеини
Јаглени хидрати
  од кои шеќер
Масти
  од нив сатурати
Влакна
Натриум
201 kJ (48 kcal)
0 g
12,5 g
12,4 g
0 g
0 g
0 g
< 0,1 g
      од дневно препорачаните количини

Производот можете да го добиете во следните амабалажи:

0,5L PET, 1,25L PET, 1,75L PET
0,25L ПОВРАТНО СТАКЛЕНО ШИШЕ


ЗА НАС
PEPSICO
Пред повеќе од едно столетие Пепси Кола порасна во еден од најпрепознатливите и најомилените производи на светот. Исто така и компанијата која стои зад Пепси Кола, PepsiCo растеше со еднаков успех и е денес водечка компанија на пазарот со освежителни пијалоци, сокови и грицки.

PepsiCo е основан во 1965 година, веднаш после здружувањето на Pepsi-Kola и Frito-Lay. Оттогаш PepsiCo Inc. константо се шири преку вклучување на нови трговски марки и линии на производи.

Tropicana Product Inc. ѝ се придружи на Пепсиевата производствена програма во 1998 година и на Пепси ѝ го донесе најмоќното име во светот на соковите. Компанијата во 2001 година во своите редови ја вклучува и компанијата Quaker Oats Company.

Сојузот PepsiCo-Quaker на пазарот го лансираше освежувачкиот пијалок Gatorade и својата марка Quaker, која е симбол за здрава исхрана. Со тоа дотогашната палета на производи на PepsiCo се прошири и на производи за доручек, грицки за деца како и на храна за носење со себе.

Денеска PepsiCo е компанија која е вредна 29 милијарди долари и вработува 150.000 луѓе, кои зборуваат 40 различни светски јазици. Компанијата непрестано гради врски на тој начин што го поттикнува пријателството помеѓу сите вработени преку различни програми.

PepsiCo според големината во светот е на четвртто место на листата на компании за производство на храна и пијалоци со јасна визија за зголемување на растот и со желба за глобално присуство на сите свои одлични производи.

Трговските марки на PepsiCo се присутни во скоро 200 држави по целиот свет. Компанијата нуди преку 500 различни пијалоци и грицки, кои ги покануваат луѓето со нив да го искусат новиот ден.

Сите тие трговски марки ги задоволуваат најразличните потреби на потрошувачите по целиот свет, што всушност е и најбитната причина за Пепси да продолжи со своето успешно работење.

За најновите информации за компанијата Пепси-Кола и нејзините производи посетете ја www.pepsiworld.com. За повеќе информации во врска со PepsiCo, посетете ја www.pepsico.com.


ПРИЛЕПСКА ПИВАРНИЦА
Прилепска Пиварница со Пепси е поврзана од 1979 година, кога е потпишан договор за производство на лиценцирани пијалоци од Пепси фамилијата помеѓу Прилепската Пиварница и Pepsi Co. Оваа соработка се зајакнувала од година во година, со што се одржувала позицијата на Пепси Кола на некогашниот единстевен југословенски пазар, а денеска на македонскиот пазар.

Прилепска Пиварница денеска е одговорна за производството, дистрибуцијата и продажбата на овие глобални омилени пијалоци во Македонија. Посебно нѐ радува тоа што во Македонија ја одржуваме пазарната позиција на Пепси Кола и тоа што нашата долгогодишна соработа е пример за деловна соработка. Со срце и разум при зборовите и делата.

Основни податоци за компанијата:
Прилепска Пиварница АД
Цане Кузманоски 1
7500 Прилеп
Македонија

Телефон: 048 421 450
Факс: 048 426 551
E-mail: pepsi@pripiv.mk

Повеќе информации за компанијата можете да најдете на www.prilepskapivarnica.com.mk